Waarom ademhalingsoefeningen?

door dec 12, 2015ademhalingsoefeningen

Waarom ademhalingsoefeningen?

Zoals mijn yogaleraar altijd zei: De mens die controle heeft over zijn adem, heeft controle over zijn denken en voelen.

 

Afspraak maken of meer informatie?
Therapie, mindfulness & yoga

Contactformulier06-48115597rfh.tobe@gmail.com

 

Ademhalingsoefeningen om je beter te voelen

Naarmate je vaker de tijd neemt om de ademhaling waar te nemen en oefeningen te doen, zal je concentratievermogen sterker worden. Je blijft daardoor gemakkelijker bij jezelf en je wordt minder snel afgeleid door gedachten, gevoelens of geluiden.

Ademhalingsoefeningen om je bewustzijn te trainen wat helpt om beter waar te nemen wat er van moment tot moment met je gebeurd.

 

De ademhaling als masseur van de organen

Ademen is daarnaast het eerste en het laatste wat je doet in je leven. Vergeet daarom nooit dat je ademhaling belangrijker is dan welke oefening dan ook. Door met een ontspannen middenrif te leren ademen, rijst de buik op en naar bij elke in en uitademing.

De organen in de buikwand waaronder de darmen hebben baat bij een kalme en diepe buikademhaling. Met elke inademing worden de darmen iets in elkaar gedrukt en met elke uitademing ontstaat er weer iets ruimte.

De ademhaling is daarom een soort van masseur voor de darmen. Deze massage bevordert de natuurlijke samentrekkende beweging van de darmen (peristaltiek), wat de spijsvertering en de doorstroming in de buik bevordert.

Tegelijk voorkomt deze diepe buikademhaling klachten als een spastische darm en constipatie.

Stress en de ademhaling

Stress en de ademhaling

Mensen die gestrest zijn gaan vaak oppervlakkig, sneller en korter ademhalen. Ze ademen dan via de hoge borst en het middenrif is gespannen.

Lees meer
Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen

De ademhaling is een voortdurend afwisselende beweging van de in- en uitademing. Een rustige beheerste ademhaling heeft een positief effect op het zenuwstelsel en organen, en ontspant lichaam en geest.

Lees meer
De ademhaling observeren

De ademhaling observeren

Naar de ademhaling kan je altijd terug gaan. Neem de ademhaling waar zoals hij is. Niks bijzonders. Gewoon in- en uitademen zoals altijd en observeer.

Lees meer
Buikademhaling leren

Buikademhaling leren

Een ademhaling die kan helpen om gemakkelijker te ontspannen en je aandacht te leren richten is de middenrifademhaling / buikademhaling.

Lees meer

Praktijk gesloten

 

Beste bezoeker / client, 

In verband met mijn sabbatical is mijn praktijk gesloten. Op dit moment heb ik geen zicht op hoelang ik met sabbatical ga.

Een droom die ik al langer begeer is een retraite centrum waarin training, coaching en bewustwording centraal staan. In mijn sabbatical wil ik onder andere onderzoeken of en hoe ik dat kan vormgeven 

Tegen de tijd dat ik meer weet en wat mijn vervolgplannen zijn laat ik jullie dat zeker weten.  

 

Met hartelijke groet,

Rene Tobe
Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!