Ik ben vaak bang en angstig

door jan 23, 2016angststoornis

Ik ben vaak bang en angstig

Als je in therapie gaat staat het anders leren omgaan met angst- en paniekaanvallen centraal. Zodat je tot de conclusie kan komen: Ik heb angst, maar ik ben het niet.

Tijdens de therapie wordt uitleg gegeven over wat angst is, hoe de paniekcirkel werkt en wat angst psychisch en lichamelijk doet. Door zicht te krijgen op wat angst is en hoe angst komt en gaat kan angst verklaarbaar worden. Angst is dan niet meer alleen angst, maar de angst kan worden gevat in begrippen.

Er wordt tijdens de therapie gebruik gemaakt van verschillende interventies. Angst kan worden uitgewerkt in een beeld (beeldende therapie) en angst kan worden uitgedaagd (cognitieve gedragstherapie).

Daarnaast kan worden geoefend met ontspanningstechnieken die in een later stadia kunnen worden toegepast in angstwekkende situaties (applied relaxation). Door bloot te worden gesteld aan angstsituaties (exposure in vivo) en te leren dat angst komt en gaat kan je leren om anders met angst om te gaan.

Indien nodig en gewenst kan er contact worden gezocht met een particuliere psychiater die de mogelijkheid van medicatie bekijkt.

 

Afspraak maken of meer informatie?
Therapie, mindfulness & yoga

Contactformulier06-48115597rfh.tobe@gmail.com

Schematherapie

Schematherapie

Schematherapie is een Integratieve Cognitieve Gedragstherapie ontwikkeld door Jeffrey Young en zijn collega’s vanaf 1990.

Lees meer
Burnout Rotterdam

Burnout Rotterdam

Het herstel van een burnout verloopt in drie fasen. In iedere fase zijn er dingen die je kunt doen om het herstel van een burnout te bevorderen.

Lees meer
Burnout herstel

Burnout herstel

Een zoektocht naar herstel van burnout en overspannen zijn. Praktische tips voor de beste aanpak voor het herstellen van een burnout.

Lees meer
Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve therapie (CGT) gaat over de gekleurde bril die jouw betekenisverlening bepaalt. CGT kan zeer effectief werken bij psychische klachten.

Lees meer
Schematherapie

Schematherapie

Schematherapie geeft handvatten om gedrag te verklaren en te veranderen. Ouder-kind-wijze volwassene schema.

Lees meer
Zelfbeeld

Zelfbeeld

Ons zelfbeeld is heel belangrijk, het vormt de basis van ons handelen en het bepaalt hoe wij met andere communiceren.

Lees meer
Verslaving negatieve gedachten

Verslaving negatieve gedachten

De definitie over wanneer ben je verslaafd bent. Met daarbij uitleg over de verslavingscirkel en wat je kan doen om jouw verslavingsgedrag te doorbreken.

Lees meer
Angst- en paniekklachten

Angst- en paniekklachten

De symptomen van angst- en paniekklachten. En daarbij de bijhorende behandelmethodieken om jouw angst- en paniekklachten te veranderen.

Lees meer
Mindfulness verslaving

Mindfulness verslaving

Bij mindfulness leer je je aandacht richten en weer bewust keuzes te maken. Gedrag om te buigen en te stoppen met je verslaving. 

Lees meer
Depressie

Depressie

Kort en krachtige uitleg om een depressie te herkennen. En 12 adviezen om goed van een depressie te herstellen.

Lees meer

Praktijk gesloten

 

Beste bezoeker / client, 

In verband met mijn sabbatical is mijn praktijk gesloten. Op dit moment heb ik geen zicht op hoelang ik met sabbatical ga.

Een droom die ik al langer begeer is een retraite centrum waarin training, coaching en bewustwording centraal staan. In mijn sabbatical wil ik onder andere onderzoeken of en hoe ik dat kan vormgeven 

Tegen de tijd dat ik meer weet en wat mijn vervolgplannen zijn laat ik jullie dat zeker weten.  

 

Met hartelijke groet,

Rene Tobe
Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!