Bewust zijn van onprettige gebeurtenissen

door nov 12, 2015mindfulness-oefeningen

Een onprettige gebeurtenis waarnemen

Door in plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens proberen we er op een accepterende niet oordelende manier waar te nemen.

Door acceptatie en zonder oordelen te trainen wordt loslaten een stuk gemakkelijker. Soms is dit heel moeilijk en lukt dit slechts voor enkele momenten. Maar door dit steeds weer opnieuw te proberen, zachtmoedig en met geduld, oefenen zal het steeds beter lukken.

Je gaat daardoor anders leren omgaan met onprettige gebeurtenissen wat zal bijdragen aan minder stress en een positief welzijn.

 

Afspraak maken of meer informatie?
Therapie, mindfulness & yoga

Contactformulier06-48115597rfh.tobe@gmail.com

 

Waarnemen en observeren

Sta stil bij wat je ervaart als je een onprettige gebeurtenis meemaakt. Je kan stil staan bij de plaats en het soort ervaring: “Je moet weg en zet gehaast je halve volle kop koffie op het aanrecht die omvalt”.

Welke lichamelijke gewaarwordingen treden op dat moment op? Bijvoorbeeld: “Kloppende slapen, gespannen nek en schouders”.

Welke stemming, gevoelens en gedachten heb je? Bijvoorbeeld: “Boos, machteloos. Shit, dat mij dit nu juist moet gebeuren. Ik moet opschieten want ik moet weg”.

En welke gedachte heb je als je er op terugblikt: “Ik hoop dat ik dit niet gauw nog eens hoef mee te maken”.

 

Logboek van onprettige gebeurtenissen
Bodyscan

Bodyscan

Bij deze oefening observeer je welke sensaties er bij elk lichaamsdeel zijn waar te nemen.

Lees meer

Praktijk gesloten

 

Beste bezoeker / client, 

In verband met mijn sabbatical is mijn praktijk gesloten. Op dit moment heb ik geen zicht op hoelang ik met sabbatical ga.

Een droom die ik al langer begeer is een retraite centrum waarin training, coaching en bewustwording centraal staan. In mijn sabbatical wil ik onder andere onderzoeken of en hoe ik dat kan vormgeven 

Tegen de tijd dat ik meer weet en wat mijn vervolgplannen zijn laat ik jullie dat zeker weten.  

 

Met hartelijke groet,

Rene Tobe
Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!