Yoga Hillegersberg-Schiebroek

Tijdens de yoga lessen leer je de aandacht te richten, dieper uit te ademen richting de buik en het middenrif te ontspannen. Door yoga met regelmaat te beoefenen kan je evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning.

Door tijdens de yogahoudingen dieper uit ademen naar de buik en na de ademhalingsoefening het natuurlijke ademritme weer toe te laten, wordt zowel de adem als het denken rustiger. Dit draagt bij om tot een diepe ontspanning te komen. De yoga lessen worden gegeven in Hillegersberg-Schiebroek.

 

Slechts € 10,- voor een yoga proefles.
Inschrijven of meer informatie?

Aanmeldformulier06-48115597rfh.tobe@gmail.com

 

Mindfulness Rotterdam

Yoga Hillegersberg-Schiebroek | Oefenruimte

 

Voor wie is yoga geschikt?

Bijna iedereen kan meedoen bij de yoga lessen in Hillegersberg-Schiebroek. Een goede conditie of lenig lichaam is geen vereiste voor de yoga lessen. Als je rustig blijft oefenen binnen jouw eigen mogelijkheden komt conditie en lenigheid vanzelf.

Tijdens de yogalessen vind ik het veel belangrijker dat je leert werken binnen jouw mogelijkheden. Naar mijn inzien gaat het bij het beoefenen van yoga om bewust te leren ervaren waar er in het lichaam blokkades zitten en hoe je met deze blokkades kan leren werken.

Indien je op dit moment zeer zware lichamelijke klachten hebt, waardoor je niet kan liggen of met moeite kan staan, is het verstandig om eerst van te voren contact met mij op te nemen. In overleg kan ik dan samen met jou bepalen wat ik voor jou kan betekenen.

 

  • Rug-, nek- en schouderklachten
  • Hyperventilatie
  • Depressie en somberbeid
  • Burnout klachten
  • Het beperkt voelen in het dagelijkse functioneren
  • Angstklachten
  • Stress en spanningsklachten zoals hoofdpijn en migraine
  • Maag- en darmklachten en buikpijn
  • Verslaving

Yoga bij rug-, nek- en schouderklachten

In onze westerse wereld behoren rugpijn, nekpijn en schouderpijn tot de meest gehoorde lichamelijke klachten. Veel mensen hebben een baan die lichamelijk veel van hun vraag.

De meeste mensen leiden daarnaast grotendeels een zittend leven. Je zit of op het werk, achter de computer, in de auto of onderuit gezakt achter de tv. De meeste mensen ervaren daarnaast stress. Deze stress heeft vaak invloed op pijnsensaties in de wervelkolom, waardoor rugpijn, nekpijn, en schouderpijn tot de meeste gehoorde lichamelijke klachten horen.

Vooral de combinatie van zittende activiteiten en stress zorgt voor een verkeerde en ongezonde lichaamshouding. Deze voortdurende spanning zorgt ervoor dat je je schouders hoog optrekt en naar voren gaan hangen.

Een onnatuurlijke curve van de nek bij het turen naar je computerscherm. Verkrampte spieren, verwaarloosde buik- en rugspieren die voor behoorlijk veel ongemak en pijn kunnen zorgen.

 

Yoga docent Schiebroek

Rene Tobe Yoga docent Schiebroek

 

Yoga helpt voor souplesse en kracht in rug, schouders en nek

De yoga houdingen maken de wervelkolom, alle gewrichten en spieren soepel en de organen worden door de verschillende lichaamshoudingen uit verknelde posities.

Doordat we tijdens de yoga actief en bewust met de lichaamshouding aan de slag gaan, wordt de lichaamshouding positief beïnvloed. Je conditie wordt verbeterd en de yoga houdingen hebben een positief effect op uw psychisch en lichamelijk welzijn.

De yoga lessen zijn een goede aanvulling en ondersteuning op de behandelingen fysiotherapie, manuele therapie en/of oefentherapie Mensendieck. En natuurlijk doen we ademhalingsoefeningen om de hele ademhalingsbeweging van de wervelkolom in werking te zetten en zo te komen tot een algehele ontspanning.

 

Hyperventilatie heeft vaak een link met stress

Normaal ademen we 12-15 keer per minuut. Bij hyperventilatie komt deze frequentie hoger te liggen, waardoor er een disbalans ontstaat tussen de zuurstof en koolstofdioxide in je lichaam.

Hyperventilatie heeft vaak een link met stress, angst of een andere emotionele druk te maken. Door te ontdekken wat de link is tussen jouw ademratio en stressmomenten, kun je er gemakkelijker mee omgaan door je adem te beïnvloeden zodat deze niet boven de 15 keer per minuut komt.

 

Rene Tobe | Mindfulness Rotterdam

Rene Tobe Yoga docent Schiebroek

 

Ademhalingsoefeningen voor hyperventilatie

Een oefening die tijdens de yoga les terugkomt om anders te leren omgaan met hyperventilatie is het vertragen van de ademhaling.  Bij deze ademhalingsoefening vertragen we de uitademing door twee keer langzamer uit te ademen dan dat we inademen.

Op deze manier haal je minder vaak adem en ontspan je je automatisch. Bijvoorbeeld 4 tellen inademen en 8 tellen uitademen. Op deze manier adem je ongeveer zes keer per minuut.

Een andere ademhalingsoefening om te leren omgaan met hyperventilatie is het vasthouden van de adem, zodat je de adem tot rust brengt. We ademen bij deze oefening rustig in en houden daarna de adem 1-4 seconden vast waarna we daarna rustig (twee keer zo langzaam als de inademing) uitademen.

Daarna blijven we 1-2 seconden leeg, waarna we weer inademen. De duur van het vasthouden van de adem gaat na langdurig oefenen steeds beter, waardoor je een hyperventilatie steeds beter kan doorbreken.

 

yoga-rotterdam

Naast mijn therapeut licenties ben ik gecertificeerd als yoga en meditatiedocent.

 

Yoga bij depressie

Yoga is effectief bij depressie klachten. Door yoga te beoefenen wordt je meer ontspannen, je hebt minder last van (depressieve) gedachten en (depressieve) emoties.

Je leert om je aandacht te richten en bewust lichaam, geest en denken te ontspannen. Doordat yogatechnieken snel en diep doorwerken, zal je je na de eerste yogales al wat meer ontspannen voelen. Als je yoga blijft beoefenen zullen de klachten van je depressie afnemen.

 

Yoga bij verslaving

Als je verslaafd bent heb je geen controle meer op de keuzes die je maakt. Je hebt het gevoel te worden geleefd en dat het verslavingsgedrag je overkomt. Om weer grip op je leven te krijgen is het belangrijk dat je leert herkennen wanneer verslavingsgedrag opkomt.

Voor het verslavingsgedrag zijn altijd bepaalde emoties, gedachten en gedragingen vooraf gegaan. Echter doordat je zo gefixeerd bent herken je deze patronen niet meer. Je bent alleen maar bezig om het verslavingsgedrag te bereiken.

Door yoga te beoefenen kan je bewuster worden van deze automatische verslavingspatronen. Daarnaast train je het volhouden van de aandacht en discipline.

Discipline en het kunnen verleggen van de aandacht zijn zeer belangrijke vaardigheden om anders met verslavingsgedrag te leren omgaan. Ook mindfulness kan zeer effectief zijn bij verslaving. 

Het gaat niet goed

Het gaat niet goed

Leren herkennen wat stress met je doet. Zodat je vanuit herkenning (gezondere) keuzes kan maken.

Waardoor stress?

Waardoor stress?

Wat is de reden dat je stress ervaart? En hoe krijg je belasting en belastbaarheid weer in balans?

Gespannen buik stress

Gespannen buik stress

Hoe komt het? Wat is het? En 9 tips om anders met een gespannen buik bij stress om te gaan. 

Ademhalingsoefeningen hyperventilatie

Ademhalingsoefeningen hyperventilatie

Bij hyperventilatie krijg je teveel zuurstof binnen, doordat je te snel en te oppervlakkig ademt. Leer langer uit te ademen en pauzes te laten na iedere uitademing.

Stress en de ademhaling

Stress en de ademhaling

Mensen die gestrest zijn gaan vaak oppervlakkig, sneller en korter ademhalen. Ze ademen dan via de hoge borst en het middenrif is gespannen.

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen

De ademhaling is een voortdurend afwisselende beweging van de in- en uitademing. Een rustige beheerste ademhaling heeft een positief effect op het zenuwstelsel en organen, en ontspant lichaam en geest.

Praktijk gesloten

 

Beste bezoeker / client, 

In verband met mijn sabbatical is mijn praktijk gesloten. Op dit moment heb ik geen zicht op hoelang ik met sabbatical ga.

Een droom die ik al langer begeer is een retraite centrum waarin training, coaching en bewustwording centraal staan. In mijn sabbatical wil ik onder andere onderzoeken of en hoe ik dat kan vormgeven 

Tegen de tijd dat ik meer weet en wat mijn vervolgplannen zijn laat ik jullie dat zeker weten.  

 

Met hartelijke groet,

Rene Tobe
Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!

Praktijk gesloten

 

Beste bezoeker / client, 

In verband met mijn sabbatical is mijn praktijk gesloten. Op dit moment heb ik geen zicht op hoelang ik met sabbatical ga.

Een droom die ik al langer begeer is een retraite centrum waarin training, coaching en bewustwording centraal staan. In mijn sabbatical wil ik onder andere onderzoeken of en hoe ik dat kan vormgeven 

Tegen de tijd dat ik meer weet en wat mijn vervolgplannen zijn laat ik jullie dat zeker weten.  

 

Met hartelijke groet,

Rene Tobe
Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!